Corona

Alles over corona

  • Op welke steunmaatregelen kunnen we een beroep doen?
  • Praktische tips over hoe je de coronacrisis kan overleven.
  • Een overzicht van welke winkels mogen open zijn.
  • Veelgestelde vragen.

Je vindt het allemaal op onze de coronapagina van Unizo.

Enkele nuttige links

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw open mogen. Om zelfstandigen en handelaars te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, publiceert de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal voor hen.
Om de zelfstandigen en ondernemingen te ondersteunen en om te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen ingevolge de coronacrisis, neemt de Vlaamse overheid een aantal maatregelen. Raadpleeg hier een overzicht van deze tijdelijke maatregelen.
We zijn er nog niet, maar er is licht aan het einde van de nog lange tunnel. De voorschriften die de Nationale Veiligheidsraad ons de voorbije weken oplegde, worden stilaan versoepeld. Steeds meer winkels mogen de deuren openen, en steeds meer ondernemers kunnen geleidelijk opnieuw aan de slag
In tijden van corona, en afstand, in tijden van crisis en solidariteit is het meer dan ooit belangrijk om online bereikbaar te zijn voor jouw klanten. Om op zoek te gaan naar andere manieren om er voor hen te zijn, met hen contact te houden en top of mind te blijven. Maar hoe doe je dat nu precies met een winkel? Hoe pak je dat aan tijdens de coronacrisis?
UNIZO krijgt dagelijks nog steeds honderden telefoontjes en mails van ondernemers die met vragen zitten over de steunmaatregelen. Om zoveel mogelijk ondernemers te informeren, slaan de Liantis & UNIZO-familie de handen in elkaar! We ontwikkelden een handige tool waar jij met enkele eenvoudige muisklikken feedback krijgt over de steunmaatregelen waarvoor jij in aanmerking komt.